Sista veckan i april

04.05.2016 kl. 20:03

Måndag: Fick kandidatavhandlingen inlämnad! Kändes extremt bra, även om jag misstänker att min text om det balanserade styrkortet inte bidrar till en bättre värld. Nåväl, redovisning är vad det är. 

Tisdag: Gick en del omkring på stan, för att sedan fira kandidatavhandlingen med D på bästa möjliga sätt: ostbricka MED chips och dipp. Inte lika classy som bara ostbricka, men dubbelt så livsnjutigt.

Onsdag och torsdag: Vårens arbisdansshow stundade! Det betydde alltså övningar och en hel del sista minuten-sökande av kläder som normalt inte finns i min garderob (guldpaljetter, neongula plagg och de där farkkushortsen jag aldrig lyckas skaffa...). Nåväl. Kläderna fixades ihop och showen gick okej.

Fredag: Danstemat fortsatte med flashmobs runt om i Åbo centrum på grund av dansens dag! Här en solig bild på Lina och mig: 

Just före den sista flashmobben dök Matilda upp på Åbo torg, för jag fick systerbesök på vappen! Tyvärr bestod hennes första timme i Åbo av att medla mellan D och mig medan vi debatterade utomhusdynor i centrums alla affärer. Sorry. 

Lördag: Vappen och bildbomb! Vi hade balkongparty och inledde därför dagen med att dekorera lägenheten och fixa lite mat. Syster med mockarutor och rödbetsbatonger:

Den färdiga vappenserveringen. Knytkalas är de bästa kalasen! Speciellt då man har vänner som är bra på att kocka.

Nå, på vappen hör det till att åtminstone stå en stund på Vårdberget och sätta på sig sin studentmössa, så vi gjorde det för att ge Matilda hela the vappen experience. Jag satsade på rosa hår! Vappigt värre, men hårkritor är nog ingen hit. Torra händer, rosa badrum, rosa kläder och torrt hår - 4 av 10 möjliga hästsvansar. 

Efter en stund (och före att evenemanget på berget tagit slut ...) gick vi tillbaka till lägenheten. Här är två stycken glada vappen co-hosts!

"Hur mycket tur kan en ha med vädret?" frågade vi oss x antal gånger och konstaterade varje gång att precis så mycket tur vi har just nu, även om den tropiska balkongvärmen nästan gick till överdrift. 

Solen gick ner och folk var tacksamma över svalkan. Eller på festhumör, eventuellt med undantag för D.

Söndag: Vi gjorde som alla andra i Åbo och drog iväg på picknick innan Matilda återvände till Jakobstad. 

Efteråt släpade vi iväg oss på traditionellt #hotdogordie-party, för att sedan igen avsluta kvällen på balkongen. Idylliskt värre. Det var den veckan det!

fannymaria
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

 

Fanny

Studerar, dansar och äter ärtsoppa.

Utmärkelser i urval: Stipendium för flit och intresse (2001), Most likely att visa youtubevideo på förfest (2013)

 

Senaste kommentarer

21.04, 12:00Fröknäcke av Din periodare till mamma
29.03, 12:07Påskhelgen av Kira
22.03, 17:53St. Petersburg av montana
17.03, 21:57Läslistan! av Hanna Sofia
FANNYMARIA