Läslistan!

15.03.2016 kl. 17:03

Tänkte köra en snabb genomgång på vad jag senast läst! Innan ni fortsätter: Jag är en läsare som helst slukar tjocka böcker med en bra historia. Tänker mig att mina bästa bokupplevelser har varit ungefär som mina bästa filmupplevelser. Snyftarböcker, thrillerböcker, romcomböcker. Mycket känslor eller spänning så går det hem. Nu och då försöker jag mig på författare av typen Haruki Murakami, men gillar att läsa snabbt och har därför lite svårt för böcker som kräver mycket eftertanke under läsningen. Däremot får boken gärna framkalla tankar efteråt!

Ett: Kallar sig för relationsthriller och handlar om två olika par, Victor & Chloé i Paris och Jacob & William i Stockholm. Några kul plot twists och en som gjorde boken hemskt orealistisk. Författaren sa någonstans att boken från början var en deckare, vilket märks på de sista (sämsta) kapitlen. Om du läser en bok per år kan du skippa denna, annars är den kul. Och rekommenderas av Alcatraz-Andreas på baksidan.

Två: J.K. Rowling skriver medelmåtttig deckare under pseudonym. Hoppa över.

Tre: Rachel är alkoholiserad, dumpad och besatt av ett par som bor vid tågrälsen hon varje dag åker på. Slutet överraskade och skildringen av Rachels situation gjorde mig deppig i ett par timmar efteråt.

Fyra: Lite av en romcom, men förvånansvärt mörk. Vill inte spoila för mycket, men tänk flicka möter pojke möter etiskt problem. Gillar boken och tänker definitivt se filmen (Khaleesi som huvudpersonen!) då den kommer ut i höst.

Fem: Nja. En av Angus och Sarahs tvillingdöttrar dör och den andra börjar bete sig hemskt mystiskt, så det gör det oklara valet att flytta ut till en skum, isolerad ö i Skottland. Det mesta jag fick ut av boken var tankar kring tvillingidentiteter, vilket i och för sig är intressant. Boken i sig är inte ett måste på läslistan.

fannymaria
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Satsat! Kul att du bokbloggar ju.
Hanna Sofia17.03.16 kl. 21:57
hehe tack! min bokbloggarkarriär blir nog kort, nu är det bara vetenskapliga artiklar som gäller...
17.03.16 23:53

 

Fanny

Studerar, dansar och äter ärtsoppa.

Utmärkelser i urval: Stipendium för flit och intresse (2001), Most likely att visa youtubevideo på förfest (2013)

 

Senaste kommentarer

21.04, 12:00Fröknäcke av Din periodare till mamma
29.03, 12:07Påskhelgen av Kira
22.03, 17:53St. Petersburg av montana
17.03, 21:57Läslistan! av Hanna Sofia
FANNYMARIA